Erfgoeddag 2017

Zondag 23 april 2017 | Zorg

 

Erfgoeddag met als thema ‘Zorg’ is het momentum om de bruggen tussen de erfgoed- en zorgsector te versterken, verder uit te bouwen of de fundering voor samenwerking te leggen.

Ook de geschiedenis van de zorg zelf komt op deze Erfgoeddag aan bod. Hoe zag de zorgsector er in het verleden uit? Hoe is dit doorheen de eeuwen geëvolueerd tot de zorg die we vandaag kennen? En vooral, welke sporen vinden we hiervan terug in collecties en archieven.

Duik mee in ons verleden en ontdek ‘zorg’ in al haar facetten.

Meer weten? Ontdek hier het programma in onze regio en zorg dat je erbij bent! Alle activiteiten zijn gratis.


Erfgoeddag in de regio

 

Erfgoedcel Viersprong bundelt de Erfgoeddagactiviteiten in een handige flyer. Je vindt de flyer vanaf begin april 2017 in de bibliotheken, cultuurdiensten, toeristische infopunten en in het Erfgoedhuis. Je kan de flyer ook digitaal bekijken.

Benieuwd wat je in jouw gemeente kan bezoeken? Hier vind je een overzicht van de activiteiten in onze regio op zondag 23 april:

Lochristi (filmvoorstelling op vrijdag 21 april)

• Melle

• Merelbeke

• Oosterzele

Sint-Lievens-Houtem


Meer dan erfgoed: boek en vormingstraject

 

meerdanerfgoed

Op welke manier kunnen cultureel-erfgoedcollecties ingezet worden in de gezondheids- en welzijnssector?

Bart De Nil en Ans Van de Cotte schreven met Meer dan erfgoed. Erfgoedcollecties, gezondheid en welzijn een boek om cultureel-erfgoedwerkers te inspireren en te overtuigen om bruggen te slaan tussen de cultureel-erfgoedsector en de zorgsector, en niet alleen in de zorg voor personen met dementie.

Lees hier meer over de publicatie.


Wedstrijd ‘Welke remedie tegen kwaaltjes heb jij van je grootmoeder meegekregen?’

 

EGD_Wedstrijd
 

Tussen 23 maart en 13 april kan iedereen via de Facebookpagina van Erfgoeddag laten weten welke gouden remedie tegen kwaaltjes hij of zij heeft meegekregen van grootmoeder.

 

De jury, psychiater Dirk De Wachter, zanger Guido Belcanto en artistieke duizendpoot Geena Lisa, beslist wie de winnaar wordt van een vijfsterrenovernachting in het Taxandriamuseum in Turnhout. Zet dus je beentje voor!
Reageer op de foto die je ziet op https://www.facebook.com/erfgoeddagvlaanderenbrussel.

 

Het volledige wedstrijdreglement kan je hier nalezen.